Nieuwste vacatures

Facebook Social Jobs Partnership

15-11-2012

0

Facebook is deze week begonnen met een Social Jobs Partnership.

Op het eerste gezicht lijkt Social Jobs Partnership een veel belovende app te zijn.
Met meer dan 1,7 miljoen vacatures en 1 miljard potentiële kandidaten moet dat ook eigenlijk wel.
De searchoptie is eenvoudig, maar functioneel. Het eerste wat mij opviel is de ‘Veteran-friendly’ optie.

Helaas voor ons is het alleen nog maar voor de Amerikaanse markt geschikt. Het lijkt potentie te hebben, maar toen ging ik er mee spelen en het is op zijn zacht gezegd niet ideaal.

Het eerste wat opvalt is dat niet alle vacatures bij elkaar staan, maar dat je deze jobboard voor jobboard moet gaan bekijken. En dat zijn er 5: Monster, Work4Labs, U.S. jobs, Branchout, Jobvite.
Het is natuurlijk prettig dat alles op een centrale plek terug te vinden is, maar het was m.i. prettiger geweest wanneer het in één overzicht terug te vinden was. Laten we daar nu maar geen big deal van maken.

Dan het zoeken zelf, om het uit te testen ben ik op zoek gegaan naar een vacature voor een Java developer

Dit levert bij Monster de juiste resultaten op, wanneer je doorklikt kom je op een nieuwe pagina bij de vacature uit. So far so good.

Bij Work4labs ook, maar wanneer je op de link naar de vacature klikt, kom je daar niet uit, maar op de homepage van Facebook. Lijkt mij een bug die nog opgelost moet worden.

U.S. jobs toont wel vacatures maar laten we zeggen, net niet helemaal de juiste match:

Branchout toont wel weer de juiste resultaten, met de doorlink (na goedkeuring facebook app), kom je op de Branchout site terecht, maar niet direct bij de vacature. Je kunt dus opnieuw gaan zoeken naar die ene vacature die je denkt te hebben gezien.

Jobvite, stuurt je binnen Facebook naar een vacature pagina, maar of ik er ooit daadwerkelijk terecht kom… Na 10 minuten heb ik onderstaand scherm maar weer gesloten.Al met al, weinig indrukwekkend, maar de Social Jobs Partnership app heeft wel de nodige potentie en veel ook. Zeker wanneer de bugs eruit zijn en het niet meer alleen voor de Amerikaanse markt bruikbaar is. Hier gaat echter nog wel de nodige tijd overheen, veel tijd denk ik.